Vi har under flera år ordnat vinresor till Serbien och vingården. 

Svenskar har vinresor väldigt högt på sin önskelista, därför har vi under några år haft nöjet att se och lära känna fler människor än vi ens drömt om.

Resorna är populära och det visar sig i att vi har återkommande gäster, vilket gör oss extra glada. Vi försöker erbjuda unika, personliga skräddarsydda resor. Resor där vi blandar spännande besök i storstaden Belgrad med traditionell landsbygd, överraskande lokala sevärdheter, varmvattenbad med spa och en helt ny kultur för många. Stort fokus lägger vi på att introducera våra gäster till den lokala matkulturen vilken har överraskat många med den rikedom av solbadande grönsaker och bra kött. Allt detta tack vare småskalighet i grönsaksodling och djuruppfödning. Att skriva närodlat är närmast löjligt då vi har våra paprikor, tomater och annat inom 100 meters avstånd.

I byn är man van att svenskarna sätter sig och tar en ”kall öl” vinresa eller inte och byborna börjar vänja sig vid att skandinaver kommer hit och man har även lärt sig sporadiska ord som ”Skååål”!

Om Du har ett gäng som vill göra en resa kontakta oss så arrangerar vi en resa vid en tidpunkt som passar Er. 

Kontakta oss så berättar vi mer och skräddarsyr Din resa:

Södra Sverige:

Alek: 0706- 246703

Anders: 0708-296919

Norra Sverige:

Ivan 0735-087878

 

Besökare pa Vingården

VI SKRÄDDARSYR RESORNA EFTER DITT ÖNSKEMÅL. FÖRSLAG PÅ RESEUPPLÄGG TILL SERBIEN OCH VÅR VINGÅRD:

Dag 1. Resan börjar med flyg från Sturup till Belgrad, en tur på två timmar.

Väl framme checkar vi in på hotell i Belgrad och snyggar till oss innan vi åker till en spännande restaurang för mat och dryck. 

Dag 2. Frukost och därefter tar vi spårvagnen upp till borgen där vi har härlig utsikt över floderna Donau och Sava som möts här. Vi ser också rakt över på ”nya” Belgrad. En tur på gågatan i city där det ges tillfälle för shopping hinner vi också med innan vi tar en båttur ut på Donau.En rejäl middag med dryck ger oss nya krafter. Minibuss möter upp när vi är klara och tar oss ner till Bacina där vingården ligger. En resa på ca en och en halv timme och vi stannar halvvägs och tar en bensträckare vid en restaurang.

Väl framme i Bacina på vingården checkar vi in och bekantar oss med omgivningen.

Dag 3. Frukost och rundvandring i vinhuset samt provsmakning av våra viner och rakija (grappa). Åker sedan ut och besiktigar vinfälten och njuter av utsikten. En vandring mellan några av våra fält brukar vara väldigt uppskattad. Lunch uppe bland stockarna smakar fantastiskt därefter! 

Vi besöker en romsk kyrkogård som är något annorlunda än vad vi är vana vid. Besöker en av byns lokala krogar för kaffe eller något annat om så önskas.

En vinprovning ger besökaren möjlighet att bekanta sig med alla våra viner och flera årgångar. På kvällen grillar vi hel gris och har vi tur kommer den lokala dragspelaren förbi och sätter fart på tillställningen.

Dag 4. Frukost och in i minibussen som för oss ca 5 mil till en gammal kunglig kurort som heter Ribarska Banja. Där badar vi i varma pooler och det finns tillgång till en timmes relaxmassage för endast 200 kr om man vill och detta har varit mycket uppskattat av resenärerna. Efter badet åker vi till Krusevac som är provinshuvudstaden. Här äter vi en god middag, njuter av vårt vin för att sedan åka tillbaka hem till gården där vi rundar av runt poolen.

Dag 5. Frukost och lite egentid vid poolen eller om man vill ta en sväng på byn innan vi åker till flygplatsen för hemfärd.

Pris för femdagarsresa är 12 500 kr och då ingår allt förutom ev. massage i Ribarska Banja! Fyradagarsresa med middag och guidning i Belgrad och tre nätter på vingården kostar 10 500 kronor. 

Intresseanmälan resa