(tidigare Bacina Vino AB)

Vingården Bacina AB är en av de nya och senast tillkomna aktörerna på vinhimlen i Serbien och världen. På igenväxta gamla vinodlingar föddes år 2004, efter mödosamt arbete med röjning och plöjning, den nya vingården. Likt fågel Fenix återuppstod den en vacker morgon och bildar nu en ny era i vinsammanhang i vindistriktet TRI MORAVE. Idag är det en fem hektar modern vingård som har kapacitet att producera mer än 25 000 buteljer från egna druvor. Ett kvaltitetsvin som plågats av kyla på vintern och smekts av solen på sommaren. Just detta klimatförhållande i kombination med den underbara jordmånen ger stora möjligheter till ett kvalitetsvin.

Med druvsorter som Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc har man möjligheter att glädja dom flesta vinälskare, trots dom relativt unga stockarna. Med åren höjs kvalitén på själva frukten och vi anar ett framtidsvin av mycket hög kvalité.

Vingården Bacina AB är idag ett bolag som har tre fast anställda i Serbien. Under högsäsong tillkommer sex säsongsarbetare som förstärker vid behov. I en typisk jordbruksby som Bacina, har vingårdens arbetstillfällen gett nytt hopp om att det går att göra nysatsningar, även i denna del av Serbien.

När det gäller själva hjärtat i vinproduktionen, vingården Podrum Bacina, har vi nu byggt ett nytt vinhus och vinkällare som tillgodoser behoven för en bra arbetsmiljö.

Vi har investerat i nya rostfria ståltankar för jäsning och förvaring. Ekfat har köpts in för lagring av huvudvinet Dolina Barrique.

Bolaget Vingården Bacina AB (Bacinavino) har till uppgift att odla kvalitetsdruvor på den egna gården. Men bolagets uppgift är också att tillverka och utveckla viner av hög kvalité, något som alla delägare är eniga om, alltsedan bolaget bildades år 2004. Under år 2012 har dessutom tillkommit ett 20-tal B-aktieägare som tror på vingårdens framtid. Glädjande är att denna grupp av aktieägare ständigt utökas! Är du intresserad av att bli aktieägare i bolaget finner du mer information genom att klicka på länken här…

Vill du bli aktieägare…?

Fakta Vingården Bacina AB

Antal delägare 6 st
Antal anställda 2 st
Areal 5 ha
Druvsorter Carbenet Sauvignon
Merlot
Carbenet Franc
Vinkällare Produktionslokaler, lager, källare, avsmakningsrum, kök och kontor
Årlig kapacitet (från egna druvor) ca. 20 000 buteljer Dolina Barrique
ca. 5 000 buteljer Dolina Rosé