VI KOMMER TILL FOOD&WINE I STOCKHOLM! 

11-13 november finns vi med alla våra viner på den stora mässan FOOD & WINE i Stockholm. Kom och häng med oss i vår monter med bästa läge på Vintorget, prova våra viner och mingla och ha kul! Vi ses! 

Mer om Food & Wine

 

EKSJÖ MATFESTIVAL!

10-11 juni var vi med på den nystartade Matfestivalen på Stora Torget i Eksjö. Så otroligt roligt att träffa så många nya vänner, och höra så mycket gott om vårt vin. Dessutom visade vi upp våra nya urfina etiketter. 

 

TURIST- OCHVINMÄSSAN I BELGRAD 

Silvermedalj för Dolina Barrique 2009 vid den stora turist- och vinmässan i Belgrad

23 – 26 februari 2012 var det dags för den stora turist- och vinmässan i Belgrad. totalt 53.000 besökare och Bacina Vino var givetvis på plats, en av 850 utställare.

Fram till för tre år sedan var detta enbart en turistmässa då man utökade med en vinmässa.

Detta gav bra resultat och vinavdelningen har vuxit för varje år därefter. I år fanns drygt hundratalet vinutställare på plats.

Innan mässan lämnade vi in Dolina Barrique 2009, vår röda stolthet, samt vårt Rosévin till tävling.

Totalt 187 viner deltog i tävlingen som delades in i klasserna “årgång 08” och “årgång 09” för rött vin, en klass för rosé samt en klass för vita viner. Vår bordeaux blend står sig väldigt bra i konkurrensen.

Det blev en stor succé och framgång för oss då Dolina 09 tog en silvermedalj samt att vårt rosévin knep en bronsmedalj. Genast ville alla prata med Alek och även en lokal TV-kanal gjorde ett inslag.

Även folk från flera hotell och restauranger visade intresse för vinet. Detta firades självklart på vingården i Bacina med en helgrillad spädgris.

Byns präst kom på besök och höll tal till vår ära.

I dagarna har också Serbien officiellt godkänts som medlemskandidat i Europeiska Unionen vid ett toppmöte i Bryssel. Detta är givetvis goda nyheter för oss som ha ett engagemang och affärer i landet. Beskedet är givetvis också positivt för turismen till Serbien.

I vårt bildgalleri under rubriken “Om vingården” kan du se fler bilder från mässan.

Smaka på Åhaga 2014

Mat & Dryck-mässa i Borås förnämliga gamla lokstallar  den 17 till 18  oktober 2014.                                   Här samlades ett stort antal producenter och säljare av allehanda mat och dryck. Drycker, allt ifrån öl o vatten till viner och whiskey.  Vi representerade det enda tillverkande företaget vad gäller vin, på mässan.Vi hade just öppnat vår monter då Bengt Johansson, Borås egen vin guru, kom för att provsmaka vårt Dolina Barrique årgång 2011.Bengt överöste oss med beröm och menade att, rent faktiskt, smakade vinet bra mycket mer än de 100 kronor det kostar på systemet.Dessa ord gladde oss naturligtvis och vi kände oss stolta. Borås tidning passade på att ta några bilder, som vi dagen efter kunde se i tidningen.

Man sålde provningsbiljetter och varje glas om 5 centiliter motsvarade en biljett. Vi fick in över 1400 biljetter, så visst kan man säga att vinet var populärt. Och vi märkte hur många människor kom både två och tre gånger för att smaka vårt vin, och vi fick mycket beröm.Tidvis fanns så mycket folk vid vår monter att passagen blockerades.

                                

Vi hade en trevlig utställning och vi hade ett par trivsamma dagar.