Dolina-200923 – 26 februari 2012 var det dags för den stora turist- och vinmässan i Belgrad. totalt 53.000 besökare och Bacina Vino var givetvis på plats, en av 850 utställare. Fram till för tre år sedan var detta enbart en turistmässa då man utökade med en vinmässa. Detta gav bra resultat och vinavdelningen har vuxit för varje år därefter. I år fanns drygt hundratalet vinutställare på plats.

Innan mässan lämnade vi in Dolina Barrique 2009, vår röda stolthet, samt vårt Rosévin till tävling. Totalt 187 viner deltog i tävlingen som delades in i klasserna “årgång 08” och “årgång 09” för rött vin, en klass för rosé samt en klass för vita viner. Vår bordeaux blend står sig väldigt bra i konkurrensen.

Dolina-Rosedsc 0087Det blev en stor succé och framgång för oss då Dolina 09 tog en silvermedalj samt att vårt rosévin knep en bronsmedalj. Genast ville alla prata med Alek och även en lokal TV-kanal gjorde ett inslag. Även folk från flera hotell och restauranger visade intresse för vinet. Detta firades självklart på vingården i Bacina med en helgrillad spädgris. Byns präst kom på besök och höll tal till vår ära.

I dagarna har också Serbien officiellt godkänts som medlemskandidat i Europeiska Unionen vid ett toppmöte i Bryssel. Detta är givetvis goda nyheter för oss som ha ett engagemang och affärer i landet. Beskedet är givetvis också positivt för turismen till Serbien.

I vårt bildgalleri under rubriken “Om vingården” kan du se fler bilder från mässan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.